JUSS OG SAMFUNN

Blir ikke så superbillig likevel

Hovedpoenget med OLPC-prosjektet var superlave priser, men nå dobles prisen.

17. sep. 2007 - 08:30

One Laptop Per Child (OLPC) er et prosjekt som har som mål å gi fattige barn i utviklingsland tilgang til internett og læremedler gjennom en egen bærbar PC.

Organisasjonen bak har utviklet en spesialdesignet PC som de satser på å selge til regjeringer som må bestille en million enheter. Det høye volumet, kombinert med et kostnadseffektivt design skal gjøre det mulig å presse prisen helt ned i 100 dollar per PC.

Det er imidlertid et godt stykke igjen til det prisnivået er nådd. De første landene som bestiller må innfinne seg med en pris som er nesten dobbelt så høy. 188 dollar, eller cirka 1.060 norske kroner etter dagens valutakurser, er fortsatt en lav pris, men det spørs om det er lavt nok.

Prisene på PC-er har falt kraftig de siste årene, og selv om ingen andre foreløpig er i nærheten av OLPC-prisen, så åpner dette for at ulandsregjeringer kanskje ser mot mer "vanlige" PC-er selv om de er litt dyrere.

Ifølge CNet News starter masseproduksjonen i oktober, men dette har vært lovet en rekke ganger tidligere.

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.