KARRIERE

Blir nestsjef i Microsoft Norge

Ebusiness-direktør forlater DNB.

Ingjerd Blekeli Spiten (43) tiltrer som viseadministrerende direktør i Microsoft Norge den 1. mars 2015.
Ingjerd Blekeli Spiten (43) tiltrer som viseadministrerende direktør i Microsoft Norge den 1. mars 2015. Bilde: Microsoft Norge
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
8. des. 2014 - 13:46

Microsoft Norge kunngjorde i dag at Ingjerd Blekeli Spiten er ansatt som ny viseadministrerende direktør i selskapet. Spiten kommer fra stillingen som divisjonsdirektør for eBusiness i DNB. Der har hun siden 2011 hatt ansvaret for den helhetlige digitale konsernsatsingen. Hun har tidligere også hatt sentrale stillinger knyttet til utviklingen av bankens mobil- og nettbankløsninger. Før hun begynte i DNB i 2007, var hun ansatt i Ericsson i ti år. Der hadde hun ansvar for blant annet mobile betalingsløsninger i Norden og Baltikum.

I Microsoft vil Spiten få ansvar for produktledelse, daglig drift og markedsføring. Hun er utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen BI.

– Jeg ser virkelig fram til å bli en del av det norske Microsoft-teamet og å bruke min erfaring til å ytterligere tilrettelegge selskapets plattformer og tjenester for norske kunder, sier Spiten.

– Microsoft Norge er dessuten kåret til Norges beste arbeidsplass i mange år på rad og jeg gleder meg til å gå inn i en sentral lederrolle med så mange dyktige mennesker rundt meg, sier Spiten.

– Spitens erfaring og bakgrunn passer svært godt inn i Microsofts strategi der mobilitet og nettskybaserte løsninger står helt sentralt, sier administrerende direktør Michael Jacobs i Microsoft Norge.

– Spiten vil bidra til å styrke det norske lederteamet ytterligere og vi er svært glad for å få henne med på laget, sier han.

I dag er det John Henrik Andersen som er viseadministrerende direktør i Microsoft Norge, en stilling han har hatt siden i fjor. Christine Korme, kommunikasjonsdirektør i selskapet, sier til digi.no at det ikke er noen dramatikk i denne utskiftingen.

– John Henrik blir med oss videre, men i en annen rolle i selskapet, sier Korme. Men selskapet er ennå ikke er klare til å fortelle hva slags rolle dette dreier seg om.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.