Blir nordisk knutepunkt for Oracle

Tech Data’s datterselskap AZLAN blir Oracle VAD i Norden. VAD er en forkortelse for Value Adding Distributør, eller verdiøkende distributør på norsk. Det innebærer at de selger enkelte kompetansekrevende tjenester i tillegg til selve produktene de er distributør for.

I Norge er trolig Commaxx den mest kjente verdiøkende distributøren. De har i mange år levert kurs og tilleggstjenester rundt Citrix' produktportefølje, og gjør nå det samme med virtualiseringsproudktene til VMware.

Oracle leverer også mange produkter som krever fagkompetanse for å tas i bruk. Avtalen med Azlan skal gjøre produktene mer tilgjengelig for mellomstore selskaper, ved at mer enn 10.000 partnere, forhandlere og uavhengige utviklere får full tilgang til Oracle's teknologi, uten å måtte være en del av Oracle PartnerNetwork.

Azlan vil med dette bli endel av Oracles såkalte Remarketer program, et program som ikke stiller de samme kravene til kompetanse og ressursbruk hos partneren.

- Forhandlere I Danmark, Finland, Norge og Sverige kan nå gjøre forretning med Oracle som en Remarketer gjennom Tech Data AZLAN, og utnytte dem for support, trening og andre forhandlertjenester. Med denne nye avtalen fjerner vi oppstartskostnaden som tidligere var nødvendig for å være Oracle forhandler mot mellomstore bedrifter. En Remarketer kan bestille Oracle produkter gjennom Tech Data AZLAN, og levere Oracle løsninger til sine kunder uten noen oppstartskost. Det øker muligheten for å gjøre god butikk, sier Hans Olav Hamran, sjef for Oracles tekniske salg i Norden, i en pressemelding.

Til toppen