Blir ny konsernsjef i Telenor

Sigve Brekke overtar etter Jon Fredrik Baksaas

Blir ny konsernsjef i Telenor
Sigve Brekke blir ny konsernsjef i Telenor. Bilde: Telenor

Oslo (NTB): Sigve Brekke er utnevnt til ny konsernsjef i Telenor etter Jon Fredrik Baksaas.

Konserndirektør

Brekke er i dag konserndirektør og leder for Telenors operasjoner i Asia. Han har vært i selskapet siden 1999. 55-åringen har tidligere vært statssekretær i Forsvarsdepartementet.

Under Brekkes ledelse har antall abonnenter i Asia steget med over 100 millioner, skriver Telenor i en pressemelding. Han tiltrer som konsernsjef 17. august. I sin nye jobb får han en grunnlønn på 5,9 millioner kroner.

– Det er en stor ære å bli bedt om å lede Telenor. Jeg gleder meg til å levere på strategien vår sammen med våre 33.000 ansatte, sier Brekke.

Les også: Telenor stokker om i toppen 

VimpelCom

Den såkalte VimpelCom-saken er en av sakene Brekke får i fanget. Telenor er nest største aksjonær i selskapet som nederlandsk politi mener betalte 92,5 millioner dollar, eller mer enn 700 millioner kroner, i bestikkelser for å etablere seg i det usbekiske mobilmarkedet.

Jon Fredrik Baksaas trer av etter 13 år som Telenor-konsernets øverste leder. Han er godt fornøyd med valget av etterfølger.

– Med Sigve Brekke har konsernstyret funnet den perfekte kandidaten for å fortsette Telenors vekst og verdiskapning. Vi har jobbet tett sammen i mange år, og jeg er trygg på at hans forretningsforståelse, kundefokus og hands-on lederstil vil sikre en fantastisk fremtid for konsernet, sier Baksaas. (©NTB)

Les mer: Baksaas tjente 14,8 millioner