Blir store i Norge på publiseringsløsninger

Danske Dynamicweb Software får et enda sterkere fotfeste i Norge som medeier i ASP Huset.

Danske Dynamicweb Software får et enda sterkere fotfeste i Norge som medeier i ASP Huset.

Det danske selskapet Dynamicweb Software har kjøpt aksjemajoriteten i det norske selskapet ASP Huset. Fra tidligere er ASP Huset distributør av DynamicWebs nettbaserte publiserings- og e-handelsløsninger i Norge. Firmaet vil i fremtiden hete Dynamicweb Norge AS.

- Vi har som felles målsetting å oppnå en markedsandel på 30 prosent av det norske markedet i løpet av tre år og denne avtalen bidrar til å konsolidere vår posisjon som en av Norges ledende tilbydere av publiserings- og netthandelsløsninger, sier daglig leder Morten Gudmundseth, daglig leder i ASP Huset.

Dynamicweb Software har allerede kjøpt opp konkurrenten Synkron, et selskap som også ASP Huset representerer i Norge. Dagens avtale innebærer derfor at publiserings- og netthandelsløsninger for omlag 200 norske kunder fremover vil bli håndtert av Dynamicweb Norge AS, gjennom et landsdekkende partnernettverk.

- 6 av 10 norske firmaer betaler i dag for mye for sine publiseringsløsninger. Dette fordi de har kjøpt løsninger fra leverandører som videre fordeler utviklingskostnader på et fåtall kunder. Vår statistikk viser at 64 prosent av norske nettsteder med et nettbasert publiseringssystem benytter leverandører som har levert færre enn ti løsninger. Med over 4000 kunder og priser fra 5.900 kroner skal Dynamicweb utfordre det norske markedet, fortsetter Morten Gudmundseth.

Dynamicweb har hovedkontor i Århus, som er Danmarks IT-hovedstad. Selskapet har en totalomsetning på 60 millioner norske kroner og har 100 ansatte. Dynamicweb har over 4000 kunder på verdensbasis, og er representert gjennom egne kontorer eller distributører i Danmark, Sverige, Nederland (Benelux), Portugal, Australia, England og Japan.

Dynamicweb Software har også en egen utviklingsavdeling i Vladivostok, Russland og et heleid datterselskap – HostNordic – som har spisskompetanse innen drift av løsninger. Produktporteføljen består av Dynamicweb CMS, Dynamicweb eCommerce, Dynamicweb Publisher, Synkron.web og Synkron.VIA, samt Hosted Exchange og webhotell.

Til toppen