– Blir størst i nettskyen

Derfor satser aktivist-fondet milliarder i Microsoft.

– Blir størst i nettskyen
Investeringsselskapet har Microsoft-aksjer for 1,9 milliarder dollar, og tror Steve Ballmer ligger an til å lede verdens største nettskyleverandør. Bilde: Tony Avelar/Bloomberg via Getty Images/All Over Press

I går fortalte aktivist-fondet ValueAct Holdings, som forvalter rundt 10 milliarder dollar, at de har kjøpt aksjer i Microsoft og at aksjeposten deres nå er verdt rundt 1,9 milliarder dollar.

Da dette ble kjent spratt Microsoft-aksjen opp 3,6 prosent, den største dagsoppgangen på over et år, ifølge Bloomberg.

ValueAct er kjent for å investere i selskaper de mener er fundamentalt underpriset og misforstått av markedet. De søker aktivt innflytelse, derav betegnelsen aktivist-fond, og tar betydelige eierposisjoner. Mer om investeringsfilosofien kan du lese her.

ValueAct-gründer Jeffrey Ubben sier at andre investorer undervurderer Microsoft, ifølge Wall Street Journal.

Ubben la spesielt vekt på Microsofts styrke innen programvare for servere og databaser.

– De er et dominerende programvarehus, og på sikt vil de vinne fram, sa Ubben.

Han mener Microsoft vil vokse uansett hva som skjer med pc-markedet.

Ubben lovpriset også Microsofts satsing på nettskyen. Han tror Microsoft kan bli verdens største nettskyselskap innen tre til fem år.

Med den siste kursoppgangen har Microsoft-aksjen lagt på seg 13 prosent siden nyttår. Selskapet har en markedsverdi på 257 milliarder dollar. Microsofts utvikling står i skarp kontrast til Apple, som i samme periode har opplevd et verditap på over 27 prosent, til en markedsverdi på 374 milliarder dollar.

Les mer om: