Blodbad for Getronics etter resultatvarsel

IT-giganten Getronics, partnere til Tom Adolfsen og Merkantildata, sliter også tungt. Dagens resultatvarsel har sendt aksjen inn i et stup.

Getronics er Europas tredje største IT-konsultentselskap og det var derfor en stor nyhet da Merkantildata overtok selskapets nordiske kontorer mot at Getronics fikk 11 prosent av aksjene i selskapet. Den gang ble spørsmålet om et oppkjøp av Merkantildata holdt åpent.


Men siden har Merkantildata slitt tungt og nå gjør Getronics det samme. Selskapet gikk i dag ut med et resultatvarsel der selskapet forteller at det forventer et tap i første halvdel av 2001, skriver Bloomberg. Årsaken er at markedet fremdeles ikke har tatt seg opp etter årtusenskiftet.

Resultatvarselet utløste et kursras på hele 38 prosent. (klokken 11.15 onsdag) Dermed har aksjen falt 65 prosent i løpet av året. Getronics har redusert sine utsikter i år til et driftsresultat på seks prosent.
Salget i år vil nå opp i fire milliarder euro, opp fra 3,7 milliarder euro i fjor. Men neste år vil ikke gi noe nytt løft, spår selskapet.

Til toppen