DATASPILL

Test: Close Combat 3 - The Russian Front

Blodig slagmark fra 2. verdenskrig

Microsoft Close Combat 3 - The Russian Front er et veldig detaljert og meget underholdende krigsspill som handler fra dagen Tyskland angrep Russland i 1941, til den kalde krigens begynnelse i 1945.

Audun Melbye
12. mars 1999 - 16:30

Close Combat III - The Russian Front er et veldig underholdende krigsspill som handler fra 2. verdenskrig. Det begynner i 1941 ved at Tyskland angriper Russland, og slutter 1945 ved at russerne slår tilbake tyskerne. Det ligner litt på Ages Of Empires, men handler fra 2. verdenskrig. Soldatene er personer med følelser, blant annet kan de bli redde, få panikk og desertere.

Når du sikter inn ser du på muspekeren hvor stor sjanse du har til å treffe, beregnet ut i fra avstand og hvor god sikt det er. Spillet går for det meste ut på å besette alle de strategiske stillingene i landskapet. Men selvsagt også å drepe fienden.

Du kan velge mellom tre typer scenarier i Close Combat III:

Kanonstilling. <i>Skjermbilde:  Audun Melbye</i>
Kanonstilling. Skjermbilde:  Audun Melbye

Battle, hvor du spiller på ett brett, Operation hvor du spiller flere brett, og Campaign hvor du spiller flere operasjoner. I Operation og Campaign mister du for alltid folkene som blir drept. Men du kan rekruttere flere soldater til neste brett. De som overlever et slag blir bedre soldater på grunn av erfaring og samhørighet. Du kan velge om du skal bruke soldatene om igjen, eller la dem hvile seg, for så å bruke igjen dem senere.

I håndboka står det litt om russiske og tyske militæreffekter og informasjon om bruksområdene. Du kan velge om du skal være på den tyske eller den russiske siden. Du kan selv velge hvor de forskjellige soldatene dine skal stå når du begynner, og det er alltid en fordel å ha en plan over hvordan du skal få skutt mange av fienden uten å få for store tap selv.

Åling over en elv. <i>Skjermbilde:  Audun Melbye</i>
Åling over en elv. Skjermbilde:  Audun Melbye

For eksempel når du skal ta et hus, kan du ha gode folk liggende i huset ved siden av. Deretter sender du inn en flokk med "kanonføde" slik at fiendene kommer fram. Da henter du fram de beste skytterne dine fra huset ved siden av, og feier ned hele gjengen. Hadde du løpt inn i huset med alle soldatene, ville de vært sjanseløse. Med andre ord er det ikke den som har flest folk som nødvendigvis vinner, men heller den som bruker best taktikk.

Det følger med en Battle-editor hvor du kan lage egne brett. Du velger da hvilket kart du skal bruke, hvor mange og hva slags soldater tyskerene og russerene skal ha, og plasserer strategiske stillinger i landskapet.

Maksimalt to spillerene kan spille mot hverandre over Internett, TCP/IP eller IPX lokalt nettverk, modem, null modem eller via nettstedet Microsoft Network.

Spillet krever en maskin med Pentium 133 MHz, Windows 9x, 32 MB RAM, 4X CD-ROM og 1 MB lokalbuss SVGA skjermkort som klarer 800x600 i 16 bits farger.

Dette er det absolutt kuleste krigsspillet jeg har spilt. Grafikken er bra og med alle de mulighetene spillet gir gjør det mye bedre en noe annet lignende spill jeg har prøvd. Dette inkluderer Starcraft og Red Alert.

Spillet er laget av Atomic Games, men distribueres av Microsoft.

Bea Longworth i Nvidia kaller seg teknologioptimist og er tydelig på at KI er en del av løsningen og ikke en del av problemet når vi tenker på energi og klima.
Les også

Nvidia-topp: – Vi trenger ikke ofre vår høyteknologiske fremtid for å nå klimamålene

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.