RESULTATERFINANS

- Blodpris på TAT

Tandberg Television kunne tilsynelatende vise til god vekst da selskapet i morgentimene leverte sine kvartalstall, men markedet reagerte likevel svakt negativt. - Veksten er altfor lav til å forsvare dagens aksjekurs, sier en analytiker til digi.no. For IT indeksen forøvrig endte dagen flatt med en oppgang på 1,02 poeng til 1555,23 poeng.

Eirik Flaa
17. apr. 1998 - 18:17

Variasjonen i IT-indeksen har vært svært beskjeden denne uka, og små utslag ble det også fredag, da indeksen endte på 1555,23 poeng - opp 1,02 poeng fra torsdag. Totalindeksen ga også marginale utslag og endte opp 1,35 poeng til 1389,73 poeng.

Børsvinner fredag ble Ark, som gikk fra 120 til 144 kroner. Dette gikk imidlertid ikke fram av listene, på grunn av manglende omsetning torsdag. En årsak til den voldsomme kursstigningen kan være at Sun leverte gode tall torsdag kveld. Ellers er aksjen trolig noe likviditetsdrevet ettersom markedet forventer at Getronics vil selge seg ned i løpet av kort tid.

Også i ADB-selskapene fortsatte kursoppgangen fredag, og selskaper som Agresso, Visma og PC-Systemer viste positiv utvikling. PC-Systemer landet for første gang på over et år på 20 kroner, etter en oppgang på 70 øre. De tre selskapene legger frem resultater neste uke.

De to selskapene som leverte resultatene i går ettermiddag og kveld; Tandberg Television og Ask skuffet begge markedet og falt noe tilbake i løpet av fredagen. Ask falt med 2,5 prosent til 82,50, mens Tandberg Television falt med 1,9 prosent til 104 kroner.

- Ask-tallene var kanskje ikke så dårlige som man trodde i utgangspunktet. Verre var det med Tandberg Television som viste en vekst som er altfor dårlig sammenliknet med kursnivået. Selskapet er dessuten altfor dårlig til å gi markedet informasjon om hva som virkelig rører seg i digital-tv-markedet, noe som også skal gi utslag i kursen, sier en analytiker til digi.no.

Analytikeren mener selskapet er kraftig overpriset.

Omsetningen på Oslo Børs var svært høy fredag, og totalt ble det omsatt aksjer og grunnfondsbevis for 2,3 milliarder kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.