RESULTATERFINANS

Blodrøde tall når Skype forsvinner

Salget til lydteknikk-selskapet Gips kollapset i tredje kvartal.

7. nov. 2007 - 10:53

Svensk-norske Global IP Solutions, kjent som Gips, la i går frem kvartalstall som avdekker et kollaps i salget.

Gips leverer de sentrale systemene for kompresjon av lyd som brukes av mange IP-telefoni-selskaper. Kundelisten er imponerende med blant annet Skype, Yahoo og AOL på topp, men nå sliter Gips tungt.

Og det er nettopp inntektene fra Skype som faller så tungt. Skype er åpenbart i ferd med å avslutte sin avtale med Gips, men selskapet medgir at færre nye kunder også bidrar til nedturen.

Tallene for tredje kvartal viser at salget er redusert med 65 prosent på et år og 69 prosent fra andre kvartal. Salget endte på fattige 1,7 millioner dollar - 9 millioner kroner. Samtidig har kostandene steget dramatisk siden i fjor, noe som skaper et underskudd i tredje kvartal på 5,7 millioner dollar - 30,5 millioner kroner

Så sent som i august var ledelsens tilbakemeldinger rosenrøde, men for to uker siden forsvant toppsjef Gary Hermansen ut.

For å fylle på kassen, skal Gips nå hente inn 10 millioner dollar i en emisjon.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.