Blodrødt Asia spår dårlig for Oslo Børs

Krakket fra USA ruller nå mot oss som en tidevannsbølge: I natt stupte de asiatiske børsene i tur og orden. I Hong Kong falt børsen 8.2 prosent de første to minuttene.

Krakket fra USA ruller nå mot oss som en tidevannsbølge: I natt stupte de asiatiske børsene i tur og orden. I Hong Kong falt børsen 8.2 prosent de første to minuttene.

Det ble ikke noe kortvarig korreksjon, men et fullblåst krakk for det overopphetede amerikanske børsmarkedet. Og etter forrige ukes tunge stunder, må norske investorer stålsette seg for en ny nitrist dag.

For det hjalp ingen ting at investorene fikk weekenden til å tenke seg om. I natt falt børsene i Tokyo, Singapore, Sør-Korea, Hong Kong og Australia i rekordaktig tempo som svar på det amerikanske krakket på fredag.

Oslo Børs står derfor foran et nytt fall, for de norske investorene lener seg tungt på amerikanerne. Det blir trolig helrødt, særlig for teknologiaksjene som måles mot Nasdaq-børsens 9,6 prosent fall på fredag.

Og nattens utvikling i Asia gir ingen lyspunkter. Der fulgte hele børser med både IT- og industri-aksjer opp med tilsvarende fall. Tokyo falt 9 prosent, Singapore og Hong Kong falt 8 prosent, mens Sør-Korea falt rekorddype 11 prosent.

De japanske investorene holdt hodet kaldt fra morgenen av, men så smittet panikken raskt og kursene falt som stener. Da børsen stengte hadde Sony falt 10,8 prosent og Fujitsu hele 13.5 prosent. I Hong Kong falt børsen med hele 8,2 prosent etter bare to minutters handel.

I Sør-Korea stoppet børsen handelen i 20 minutter etter at total-indeksen hadde falt 10 prosent i løpet av fem minutter. Også i Australia reagerte aksjemarkedet spontant og børsen stupte rundt fem prosent.

Til toppen