RESULTATERFINANS

Blodrødt IT i Japan

Japan opplever den verste økonomiske krisen siden annen verdenskrig. At næringslivet ligger i krabbegir skaper røde tall hos IT- og elektronikkgigantene.

Einar Ryvarden
31. mai 1999 - 17:55

I den tyngste økonomiske krisen i Japan siden annen verdenskrig, silblør IT-industrien. Både Fujitsu (eier ICL) og Toshiba tapte tre kvart milliard kroner i det regnskapsåret som sluttet 31. mars, forteller flere amerikanske nyhetsmedier.

I tillegg har NEC, Hitachi, OKI og Mitsubishi Electric skal legge frem enda større tap, skriver Computerworld Danmark. Sony har allerede offentliggjort oppsigelser, noe som tidligere var helt utenkelige i Japan.

Toshiba, hardt rammet av de lave prisene på minnebrikker og LCD-skjermer, skal svelge medisinen mange av de store amerikanske IT-selskapene gjorde tidlig på 1990-tallet. Selskapets femten produktdivisjoner skal reduseres til åtte, og de skal bli selvstendige.

Fujitsu rammes særlig av at også telekom-bransjen som resten av det japanske næringslivet har hevet på bremsene. Men både de og Toshiba mener at det verste er over. Likevel sliter Toshiba med stadig mindre fortjeneste på sine bærbare PC-er.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra