Blodrødt på IT-indeksen

Mandag falt IT-indeksen hardt og brutalt. Og de rødeste selskapene var Merkantildata, Norman, Nera og Itera, mens SuperOffice var kjerringa mot strømmen.

Mandag falt IT-indeksen hardt og brutalt. Og de rødeste selskapene var Merkantildata, Norman, Nera og Itera, mens SuperOffice var kjerringa mot strømmen.

En blodrød IT-indeks falt nesten 5 prosent på Oslo Børs mandag. Fallet ble ledet an av tidligere IT-lokomotiver som Merkantildata, Norman Datadefence, Nera og Internettselskapet Itera.

Merkantildata falt med 5,79 prosent, telekommunikasjonsselskapet Nera ned med 5,88 prosent og Norman Datadefense gikk ned med 8,95 prosent. Hele IT-indeksen falt med 4,65 prosent, mens totalindeksen falt med 3,28 prosentpoeng.

Alt i alt var det bare tre selskaper som ikke tapte i dag, blant dem er Une Amundsens SuperOffice, som hevder at selskapet er igang med en revolusjon på ERP markedet. Dette slukte investorene rått og sendte selskapet opp 6,52 prosent, og endte med en aksjekurs på 49 kroner.

Også i Europa har det vært en dag investorene helst ser kommer når markedene er stengt. Både FTSE i London og Xetra- DAX i Frankfurt fikk svi, med nedgang på henholdsvis 2.03 og 3.28 prosent.

Wall Street og Nasdaq fikk en real trøkk som følge av den europeiske tilbakegangen. Nasdaq hadde sammen med Dow Jones en markant tilbakegang.

I Japan var nedgangen på 3 prosent, noe som kan skyldes at landets økonomi ikke har det så bra likevel, dette viser iallefall tall fra sentralbanken som ble offentliggjort mandag. I Hong Kong og Sør- Korea har begge indeksene falt med 4 prosent etter at investorene sikret sine gevinster. I Taiwan ble nedgangen på hele 7 prosent etter at investorene kvittet seg med risikoaksjer før lørdagens presidentvalg.

Til toppen