JUSS OG SAMFUNN

Blokkerte Google, trafikken stupte

– Vi gir opp eksperimentet.

POSE; IKKE SEKK: Den tyske Forbundsdagen vedtok i fjor en ny åndsverklov som blant annet strammet inn på bruk av avisartikler i uavhengige nyhetsoversikter. Tyske medier har kjempet for at Google må betale for slike utdrag i sin Google News-tjeneste, men realiteten er at trafikken de får av dette oppleves som viktigere.
POSE; IKKE SEKK: Den tyske Forbundsdagen vedtok i fjor en ny åndsverklov som blant annet strammet inn på bruk av avisartikler i uavhengige nyhetsoversikter. Tyske medier har kjempet for at Google må betale for slike utdrag i sin Google News-tjeneste, men realiteten er at trafikken de får av dette oppleves som viktigere. Bilde: Wikipedia (Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported)
6. nov. 2014 - 07:28

Frankfurt (Reuters): Tysklands største mediekonsern Axel Springer har gitt opp et forsøk på å presse Google til å betale en avgift når de bruker utdrag fra selskapets aviser.

Et to uker langt eksperiment der mediekonsernet hindret Google i å bruke utdrag fra avisartiklene deres, fikk nettrafikken til avisene til å stupe.

Nå er eksperimentet avsluttet, melder Axel Springer som blant annet eier Europas største avis Bild og Die Welt.

– Vi ville skutt oss selv ut av markedet, sier konsernsjef Mathias Doepfner, som innrømmer at Googles makt over nettbrukerne er for stor til å motstå.

Avishus i både Tyskland, Spania og Frankrike har bedt om nye lover som vil tvinge den amerikanske nettgiganten til å betale en avgift når de viser fram nyhetsartikler. (©NTB)

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.