JUSS OG SAMFUNN

Blonde Birgitte (20) avslørt som småfeite Frank (48)

Forskere ved Georgia Institute of Technology bruker 50 år gamle idéer i et spill for å avdekke online-identiteten til deltagerne. Foreløpig har 1.400 meldt seg på fra alle kontinenter unntatt Afrika. De håper å finne ut om det er mulig for en nettbruker å gjemme seg bak en annens personlighet.

Herman Berg
17. sep. 1999 - 08:24
Georgia Institute of TechnologyThe Turing Game
Alan Turing



Idémakerne skal ha brukt halvannet år på gjøre om den maskinskrevne originalen til online-bruk. Hele spillet skal være basert på prinsippene ved Turings imitasjonsspill (The Imitation Game). Turing sto også bak en av de første datamaskinene (Mark 1) som var ferdig allerede i 1946. Og i 1947 skrev han avhandlingen On Computing Numbers som skulle bevise hva som var mulig og ikke var mulig å beregne.

digi.no har tidligere omtalt et annet forsøk, Turing-testen til BBC og Daily Telegraph, som skulle avsløre om det var menneske eller maskin man pratet med over nettet. Chat-robotene ble i mars 1998 avslørt.
Les saken:
Datamaskin ble gjennomskuet som samtalepartner


Nå er det opp til nettbrukerne å finne ut om testpanelet til det amerikanske universitetet virkelig er personene de påstår å være. The Turing Game er sponset av både Microsoft og National Science Forundation og utfordrer deltakerne gjennom et multisimultan-spill å avsløre den virkelige identiteten til paneldeltagerne ved hjelp av form og innhold på svarene.

Spillet er gratis å bruke, men forutsetter registrering og dedikerte spilletider. Du må dessuten undertegne på at du er med på prosjektet.
Hvem var mann?
Wired har samlet eksempler på Turing-spill som har vært gjennomført: Kvinner som prøvde å spille menn ble spurt om hva de synes var det verste ved den kvinnelige partneren. Svarene var som følger:
  • "Hun ønsket å være sammen med meg hele tiden" (Bob).
  • "Hun hadde en kommentar til alt mulig" (David).
  • "Hun var den klengete typen" (Joe)

En av disse tre var en mann, de to andre var kvinner. Kan du gjette hvem som var mannen?

+Klikk på pilen for å finne svaret










Amy Bruckmann




Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra