JUSS OG SAMFUNN

Blotter telefonsvarer på nett

Den svenske avisen Expressens nettutgave la fredag ut HIV-mannens telefonsvarer på Internett. Expressen skriver at mannen har et nytt ukjent utseende, men en ting kan han aldri forandre på; sin stemme og sin særpregede dialekt.

24. okt. 1998 - 13:01

Nå kan du høre på Mehdi Tayeb og hjelpe politiet.

Den ettersøkte HIV-mannen har siden 1985 levd under navnet James Patrick Kimball, en identitet han har stjålet fra en død amerikaner. I går fastslo svensk politi at mannen i virkeligheten er iransk statsborger og heter Mehdi Tayeb.

HIV-smitten har han båret i kroppen de siste åtte årene, og han skal ha hatt ubeskyttet sex med 190 svenske kvinner i løpet av denne perioden. Politiet har begjært ham pågrepet mistenkt for grov voldtekt og åtte forsøk på grov mishandling, skriver VG.

Redaktør i expressen.se Gunnar R Johansson, sier at dette er Internett på sitt beste. HIV-mannens telefonsvarer finner du under relaterte nettsteder i margen til høyre, red. anm.)

- Det finnes mange måter å identifisere ham på, men dette er definitivt en god ledetråd. Man kjenner igjen denne stemmen, den er veldig spesiell, sier Lone Callias, sjef for politiets "seksualbrottsgrupp" i Stockholm, til Expressen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.