FORBRUKERTEKNOLOGI

Blu-ray-basert film til Norge i oktober

Sony Pictures vil trolig være først med å lansere filmtitler på Blu-ray Disc-formatet i Europa.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
1. sep. 2006 - 09:42

President til Sony Pictures Home Entertainment (SPHE), David Bishop, annonserte i går at selskapet nå planlegger å tilbyr filmtitler på Blu-ray Disc-formatet (BD) utenfor USA og Canada.

Også Warner Bros. og 20th Century Fox planlegger en europeisk lansering denne høsten, samtidig som BD-spillere blir tilgjengelige på det europeiske markedet, men Sony har foreløpig annonsert de mest konkrete planene.

De første BD-titlene fra SPHE skal komme i oktober. Dette inkluderer titler som Hitch, The Exorcism of Emily Rose, RV, The Fifth Element, Hostel, A Knight's Tale, S.W.A.T., Tears of the Sun, Underworld Evolution og Ultraviolet. Lanseringen vil først skje i blant annet de nordiske landene, skriver SPHE i en pressemelding.

    Les også:

Hva platene vil koste, begynner også å bli klart. Adrian Alperovich, senior visepresident for SPHE International, sier i en pressemelding at prisen på BD-titlene i hvert land vil samsvare med prisen på DVD-versjonen da denne ble lansert. I Norge bør dette bety en pris som i hvert fall ikke er høyere enn 200 kroner.

Det er ikke klart når film på HD DVD-formatet vil bli tilgjengelig i Europa. Av de store, amerikanske filmselskapene, er det bare Universal Studios som kun satser på dette formatet. 20th Century Fox og Sony satser kun på Blu-ray Disc, mens en rekke andre vil levere titler på begge formater.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.