Blu-ray blir mye dyrere enn HD DVD

Blu-ray og HD DVD slåss om å ta over etter DVD, men Blu-ray-plater og spillere blir trolig mye dyrere.

Blu-ray og HD DVD slåss om å ta over etter DVD, men Blu-ray-plater og spillere blir trolig mye dyrere.

Blu-ray Disc og HD-DVD slåss om å bli det neste distribusjonsformatet for film etter DVD. Blu-ray har etterhvert fått flere støttespillere, men nye tall for hva de to formatene koster å produsere kan skape endringer.

Foreløpig finnes det ikke sikre tall, men en produsent i Blu-ray-alliansen hevder overfor Cnet at HD DVD-maskin lagde dobbelt så mange brukbare plater enn en tilsvarende Bluray-platemaskin. I tillegg koster komponentene i en Bluray-maskin dobbelt så mye som komponentene til en HD DVD-maskin, hevder bransjekilden.

Årsaken skal blant annet være materialet som brukes i platelageret som lagrer dataene. Dette lages bare av Sony.

Årsaken til dette er at HD DVD langt på vei lages med de samme teknikkene som dagens DVD. Man vil derfor kunne modifisere dagens fabrikker som lager DVD-plater og DVD-spillere. HD-DVD-plater vil romme 15 GB per lag, mens Blu-ray er mer avansert og vil romme 25 GB per lag.

    Les også:

Produksjon av Blu-ray-plater og spillere krever helt nye fabrikker, noe som vil gi høyere priser, hvertfall til å begynne med.

Richard Marquardt, en ingeniør som har vært sentral i Blu-ray-bransjen, spår at prisen for å gjøre om DVD-produksjonsmaskinene til å lage Blu-ray-plater vil koste en milliard dollar, mens omleggingen til HD DVD vil koste en tiendel, skriver Cnet.

Til toppen