FORBRUKERTEKNOLOGI

Blu-ray-lansering ytterligere utsatt

Den første Blu-ray Disc-spillere blir likevel ikke tilgjengelig i mai. Det gir HD DVD et lite forsprang.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
4. apr. 2006 - 08:25

Samsung kunngjorde i dag at selskapet vil utsette USA-lanseringen av selskapet første Blu-ray Disc-spiller, BD-P1000, med én måned, fra den 23. mai til den 25. juni. Dette skal selskapet ha kunngjort i en pressemelding. Årsaken skal være behov for mer kompatibilitetstesting av komponentene.

Selskapet tror likevel at det vil bli først ute med å tilby en BD-spiller i USA, siden ingen andre har annonsert planer om lansering av en slik spiller før i juli.

Det er ventet at Samsungs spiller vil koste 999 dollar.

Denne forsinkelser er selvfølgelig ingen ulempe for selskapene som satser på den konkurrerende teknologien HD DVD. Toshiba lanserte den første HD DVD-spilleren i Japan i forrige uke. To modeller skal lanseres i USA denne måneden og selskapet planlegger både en stasjonær brenner og bærbare PC-er med HD DVD-stasjoner i løpet av dette kvartalet.

    Les også:

Europa ser derimot ut til å bli liggende litt i skyggen når det gjelder disse høyoppløste DVD-formatene. Det er ikke blitt oppgitt noen konkrete lanseringsdatoer for vår del av verden, men Toshiba har antydet lansering av HD DVD-spillere her i siste kvartal av 2006.

Matsushita har antydet at selskapet vil lansere en Blu-ray Disc-spiller i Europa i løpet av høsten.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.