AVTALER & KONTRAKTER

Bluegarden skal lønne Telenor

Får løsning som fungerer i alle nettlesere, forsikrer selskapet.

24. nov. 2009 - 08:24

Bluegarden er av Telenor valgt som leverandør av lønnstjenester til alle selskapets 7000 ansatte i Norge.

Avtalen har en totalverdi på rundt 15 millioner kroner og varer i fem år. Implementeringsprosjektet startet denne måneden og systemet skal være i full drift i mai 2010.

I begynnelsen av september skrev digi.no om Bluegardens lønns- og rapporteringssystem som kun er kompatibel med Internet Explorer på Windows, i tillegg krever løsningen utdatert Java.

Det er imidlertid ikke denne løsningen som Telenor nå har kjøpt, presiserer Bluegardens salgs- og markedsdirektør Espen B. Hartz ovenfor digi.no.

- Telenor skal ha en ren lønnsmotor fra oss, der vi produserer fast og variabel lønn. De bruker ikke vår personalportal, som er den som har hatt tekniske utfordringer. Der bruker Telenor Oracle HRMS, forteller Hartz.

Lønnstjenesten de skal levere til Telenor er nettbasert, men skal altså fungere med alle nettlesere.

For øvrig har selskapet sagt at de tekniske problemene med personalportalen deres skal rettes gjennom en storstilt investering i teknologi i 2009 og 2010.

- Vi har en svært god lønnsmotor og har bygget robuserte tjenester basert på denne. Løsningen er utviklet for store organisasjoner og har bestått testen i privat så vel som offentlig sektor, sier Bluegarden-sjef Ole Morten Settevik i en pressemelding.

- Komplisert

Settevik sier han er ydmyk ovenfor tilliten de er tildelt, men at kontrakten med Telenor samtidig bekrefter at lokale leverandører er konkurransedyktige på lønnssystemer.

- Lønnsadministrasjon er komplisert og bygger på nasjonale lover og regler som varierer fra land til land. Dette krever spesialiserte løsninger og tjenester som det ikke er enkelt for de store globale leverandørene å standardisere, uttaler Ole Morten Settevik.

Bluegarden er en av landets ledende selskaper på lønnsproduksjon. Hver måned leverer de nærmere 240 000 lønnsslipper. Selskapet har 220 ansatte og 400 kunder.

Telenor blir nå en stor kunde av Bluegarden, men ikke deres største. Den æren har Helse Sør-Øst med nærmere 69 000 ansatte.

Bluegarden er via morselskapet (danske Multidata) fra før leverandør til Telenor i Danmark.

    Les også:

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.