Bluetooth blir mye raskere

En ny versjon av den trådløse teknologien ble formelt godkjent denne uken.

Bluetooth blir mye raskere

En ny versjon av den trådløse teknologien ble formelt godkjent denne uken.

Bluetooth SIG kunngjorde i går at gruppen formelt har anerkjent Bluetooth Core Specification Version 3.0 High Speed (HS), også kalt Bluetooth 3.0. Bluetooth er en trådløs teknologi som brukes til å overføre data mellom enheter som befinner seg relativt nær hverandre, vanligvis begrenset til 10 meter.

Den største nyheten i Bluetooth 3.0 er støtte for høyere overføringshastighet. Dette skal gjøre det mer aktuelt å overføre større filer enn som er aktuelt i dag.

Ved å ta i bruk WLAN-protokollen 802.11 Protocol Adaptation Layer (PAL), oppnås en maksimal hastighet på 24 megabits per sekund. Dagens Bluetooth 2.1 EDR støtter maksimalt 3 megabits per sekund.

I tillegg skal bedre strømstyringsfunksjoner føre til bedre batteritid for mobile enheter som benytter teknologien.

- Det å ta brukt 802.11-radioen var et naturlig valg. siden det gir fordeler for både våre medlemmer og konsumenter, sier Michael Foley, administrerende direktør i Bluetooth SIG, i en pressemelding.

- Medlemmene får mer funksjonalitet ut av de to radioene de allerede inkluderer i enhetene, og konsumenter med Bluetooth v3.0 HS-produkter vil kunne utveksle informasjon raskere, uten å må endre måten de kobler seg til hverandre, sier Foley.

Bluetooth 3.0 er selvfølgelog bakoverkompatibel med utstyr basert på dagens versjon av teknologien.

Leverandører som Atheros, Broadcom, CSR og Marvell skal være godt i gang med å implementere den nye spesifikasjonen i ny brikker. Det er ventet at produkter rettet mot sluttbrukere vil komme på markedet innen ni til tolv måneder.

    Les også:

Til toppen