BEDRIFTSTEKNOLOGI

Bluetooth blir raskere og sikrere

Ny versjon siktes inn mot tingenes internett.

Bluetooth 4.2-spesifikasjonen er ratifisert og tilbyr ny funksjonalitet, ikke minst i forbindelse med Bluetooth Smart-enheter i tingenes internett.
Bluetooth 4.2-spesifikasjonen er ratifisert og tilbyr ny funksjonalitet, ikke minst i forbindelse med Bluetooth Smart-enheter i tingenes internett. Bilde: Bluetooth SIG
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
4. des. 2014 - 12:04

Bluetooth Special Interest Group (SIG) kunngjorde i går at Bluetooth Core Specification 4.2 er godkjent. Det dreier seg om en bakoverkompatibel utvidelse av tidligere spesifikasjoner som innfører ny funksjonalitet knyttet til blant annet ytelse, personvern og internett-forbindelse.

– Bluetooth 4.2 handler fortsatt om å gjøre Bluetooth Smart til den beste løsningen for å koble sammen all teknologien i livet ditt, fra personlige sensorer til ditt tilkoblede hjem. I tillegg til forbedringene av selve spesifikasjonen, gir en ny profil kjent som IPSP [Internet Protocol Support Profile, journ. anm.] mulighet for IPv6 for Bluetooth, noe som åpner helt nye dører for tilkobling av enheter, sier Mark Powell, administrerende direktør i Bluetooth SIG, i en pressemelding.

– Bluetooth Smart er den eneste teknologien som kan skalere med markedet, tilbyr utviklere fleksibilitet til å innovere og være grunnlaget for tingenes internett, hevder Powell.

Ufrivillig sporing

Den nye utgaven av Bluetooth skal gi brukerne mer kontroll over personvernet. Blant annet skal den gjøre det vanskeligere for andre Bluetooth-enheter å spore brukerens enhet uten først å få tillatelse til dette. Et eksempel som nevnes av Bluetooth SIG er når man er i en butikk som har utplassert «beacon»-enheter, for eksempel Apples iBeacon eller Samsungs kommende Proximity. Disse vil ikke kunne spore enheter med Bluetooth 4.2 uten at brukeren først har godkjent tilkoblingen.

Som Powell nevner, er det utvidet støtte for IPv6 i Bluetooth 4.2. Dette gjør det mulig for sensorer basert på Bluetooth Smart å få direkte tilgang til internett. IPSP, profilen som det hele er basert på, skal ratifiseres innen utgangen av året.

Fart

Overføringshastigheten mellom Bluetooth Smart-enheter økes med Bluetooth 4.2 ved at kapasiteten til Bluetooth Smart-pakkene økes. Dette kan gi opptil 2,5 ganger høyere overføringshastigheter enn med tidligere versjoner. I pressemeldingen heter det at økt hastighet og pakkekapasitet også fører til redusert batteriforbruk, fordi dette også skal bidra til redusert fare for overføringsfeil.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.