Bluetooth er klargjort for Windows XP

PC-leverandørene har fått modulen som skal integrere Bluetooth-støtte i Windows XP.

PC-leverandørene har fått modulen som skal integrere Bluetooth-støtte i Windows XP.

Hittil har PC-leverandører som har ønsket å levere Bluetooth på sine PC-er, tydd til løsninger fra tredjepart. Microsoft har lenge sagt at de vil integrere Bluetooth-støtte i Windows, men at de vil utvikle denne koden selv på et tidspunkt da den trådløse teknologien virkelig er til å stole på. Service Pack 1 for Windows XP kom for et par uker siden, men fortsatt uten Bluetooth, selv om Microsoft omtrent samtidig lanserte både tastatur og mus med denne teknologien.

Les også

Leverandører som IBM og Fujitsu-Siemens tilbyr bærbare PC-er med Bluetooth, og det har lenge vært mulig å skaffe Bluetooth til en rekke PDA-er med både Pocket PC og PalmOS. Flere mobiltelefoner har også denne trådløse teknologien for å utveksle data med annet utstyr, fra datamaskiner til hodetelefoner. I oktober kommer Hewlett-Packards første blekkskriver med Bluetooth. Apple har nylig integrert Bluetooth-støtte i Mac OS X, men overlater til D-Link å levere adaptere til Mac-maskinene.

Les også

I går kunngjorde Microsoft at Bluetooth-modulen til Windows XP var klar til å sendes til PC-leverandørene. Det vil trolig ta tre til seks måneder før Windows XP-PC-er med Bluetooth kommer på markedet, og det er ikke sagt noe om når modulen vil gjøres tilgjengelig til vanlige brukere, gjennom Windows Update-tjenesten.

Til toppen