Bluetooth-modul lover ekstrem rekkevidde

Et britisk selskap har utviklet en Bluetooth-modul med tidoblet rekkevidde.

Bluetooth-modul lover ekstrem rekkevidde

Bluetooth er en trådløs dataoverføringsteknologi som vanligvis har ganske kort rekkevidde. Den er delt inn tre effektklasser, hvor den maksimale rekkevidden er til hver av klassene er henholdsvis 100, 10 og 1 meter. Rekkevidden avhenger av effekten til radioene løsningene er basert på.

Denne uken kunngjorde britiske Ezurio at selskapet har utviklet en Bluetooth-modul som utvider rekkevidden til minst 1 km med ved fri sikt. Da benyttes modulens egen, rundstrålende antenne. Rekkevidden kan utvides ytterligere ved hjelp av en ekstern, retningsbestemt antenne.

Rekkevidden oppnås ved at effekten til radioene er økt betydelig, men hele modulen skal likefullt ikke bruke mer enn 700 mW. Den maksimale sendereffekten til Bluetooth klasse 1 er på 100 mW.

- Rett og slett for noen bruksområder for Bluetooth, slik som hodetelefoner, med hensikt har begrenset rekkevidde, anses teknologien å ha begrenset nytte. Vi har allerede levert hundre tusenvis av Bluetooth-moduler til kunder som krever rekkevidde på mer enn 100 meter, sier Nick Hunn, teknologisjef i Ezurio, i en pressemelding. Disse modulene benyttes blant annet i kredittkortlesere.

Selv om 1000 meters rekkevidde er en hel del mer enn det de fleste av kundene til Ezurio behøver, sørger den ekstra sendereffekten også for at rekkevidden forbedres i områder hvor det ikke er fri sikt, blant annet i restauranter.

Den nye modulen, som kalles BISM2PA, skal ha samme størrelse og kontaktmønster som selskapets eksisterende moduler. Men den RF-kraftforsterker som øker sendereffekten til +18dBm, i tillegg til en LNA (low noise amplifier) ved inngangen til mottakeren, noe som skal forbedre mottakerfølsomheten.

Modulen skal ha full støtte for Bluetooth 2.0 og kan integreres med systemer eller vertsprosessorer som har et RS-232-grensesnitt.