Boasson blir i SPCS-gruppen

Per Boasson, gründer og tidligere leder i SPCS-gruppen, sier han ikke vil starte opp noe nytt - foreløpig.

Per Boasson, gründer og tidligere leder i SPCS-gruppen, sier han ikke vil starte opp noe nytt - foreløpig.

Allerede julen 1997 begynte Per Boasson å tenke på å trekke seg ut av SPCS-gruppen, økonomisystem-leveandøren han startet og bygget opp. Etter å ha innehatt stillingen som utviklingsdirektør i en periode, offentliggjorde han forrige uke at han trekker seg fra den daglige driften.

Mange har nok vært nysgjerringe og trodd at den energiske programvare-gründeren hadde konkrete planer om å starte ny virksomhet, men Boasson arbeider ikke med noe bestemt prosjekt - ennå.

- Jeg skal være en ambassadør for SPCS-gruppen, en slags internasjonal markedssjef for å utnytte og bygge videre på de produkter og ressurser vi har i selskapet i dag. Dette kan bety både ekspansjon til Danmark og nye markeder i Sverige og Norge, sier Boasson til digi.no.

Men før eller senere skal han trolig starte noen nytt.

- Jeg har fått mange hyggelige henvendelser etter at jeg fortalte at jeg skulle trekke meg. Jeg skal se utover nyåret på hva jeg velger, sier han uten å ville fortelle noe om hva slags henvendelser han har fått.

Boasson, som fremdeles er den største eieren i SPCS-gruppen med 29 prosent av aksjene, forteller at et av målene er å jobbe litt mindre.

- De siste tre ukene har jeg hatt to hverdagskvelder hjemme. Målet er å komme ned i arbeidsdager på 8-10 timers varighet.

Til toppen