Boasson lanserer lønnssystem for Internett

SPCS-gruppen (tidligere PC-Systemer) skal lansere et lønns- og PA-system for Internett til sommeren. Utviklerne av pakken kommer fra Huldt og Lillevik, SPCS-gruppens partner for slike systemer i dag.

SPCS-gruppen (tidligere PC-Systemer) skal lansere et lønns- og PA-system for Internett til sommeren. Utviklerne av pakken kommer fra Huldt og Lillevik, SPCS-gruppens partner for slike systemer i dag.

SPCS-gruppen ligger langt fremme i utviklingen av programvare som kan kjøres over Internett. Det gryende såkalte ASP-markedet spås en rakettvekst i årene fremover fordi svært mange små bedrifter ikke ønsker å eie egne datasystemer, men vil leie tilgang og bruke dem over Internett.
Les om SPCS-gruppens planer for Internett-programvare:
SPCS-gruppen med Tom Scharning og Per Boasson i spissen, offentliggjør i dag at selskapet allerede til sommeren skal lansere et lønns- og personaladminstrasjonssystem (PA-system) for Internett. Dette skal selskapet klare fordi de har overtatt fem personer fra staben til det nå Tietoenator-eide Huldt og Lillevik.


Det spesielle med denne mannskapsflukten er at det lønns- og PA-systemet SPCS-gruppen i dag selger lages av Tieto Huldt og Lillevik - SPCS-gruppen er faktisk selskapets største kunde.

- De fem utviklerne kom til oss fordi de ønsket å bytte jobb, sier Per Boasson, utviklingsdirektør, gründer og største eier i SPCS-gruppen til digi.no. - De tar ikke med seg noe kode, bare kunnskapene sine fordi de skal lage de nye systemene med vårt rammeverk.

Bernt Lepsøe, administrerende direktør i Tieto Huldt og Lillevik, sier han er skuffet, men skjønner at folk etter 10-12 års arbeid på samme sted ønsker å bytte jobb. Han understreker at han ikke har noe usagt med SPCS-gruppen.

- SPCS-gruppens nye Internett-produkter er et supplement til våre løsninger, men på sikt er det klart at de vil konkurrere med oss, innrømmer Lepsøe.

- Vi skal også over på nett og har en stab på 85 mennesker, så vi klarer oss, legger han til.

SPSC-gruppen har ennå ikke bestemt seg for hvordan og hvem som skal tilby de nye Internett-produktene til kundene. For i tillegg til lønns- og PA-systemet, er selskapet også så å si ferdig med en Internett-versjon av sitt hovedprodukt, økonomisystemet Rubicon.

- Om vi skal etablere en datasentral for drift og salg av løsningene eller om vi skal la partnere gjøre dette, har vi ikke bestemt, sier Boasson til digi.no.

Til toppen