Boeing rammes av sikkerhetstabbe

All verdens hacker-sikringer blir nytteløst når ansatte lagrer kronjuvelene på bærebare PCer.

Det er ikke noe særlig hjelp i all verdens sikring av servere og nettverk mot hacking når ansatte spaserer inn og ut med den mest sensitive informasjonen på sine bærebare PCer.

Analyseselskapene og hele sikkerhetsbransjen har advart om slike tabber i årevis - tiltak mot datainnbrudd må ikke gjøre at man glemmer fysisk sikring og vanlige, fornuftige rutiner.

Nå har verdens største flyprodusent, Boeing, måtte offentliggjøre at en ansatt i selskapet har fått stjålet sin bærbare PC. Og det var ikke en vanlig ansatt.

Boing oppgir hvilken posisjon eieren hadde, men på den bærbare PCen lå noe av de aller viktigste i selskapet: Navnen og personnummerene til 161.000 både nåværende og tidligere ansatte i Boeing. Informasjon om bankkontoer og fødselsdato til mange av de ansatte lå også på maskinen, skriver Reuters.

Tyveriet øker risikoen for at de ansatte i selskapet skal få misbrukt identiteten sin og for eksempel tappet bankkonto.

Dette er en nytt eksempel på stortyverier av identiteter i USA der det er enklere å tappe bankkonti med personlig informasjon. Tidligere i år mistet Bank of America informasjon om 1,2 millioner kunder.

Til toppen