BEDRIFTSTEKNOLOGI

Boeing utvikler supersikker Android-mobil

Forventer etterspørsel fra både næringsliv, forsvar og etterretning.

Boeing planlegger å lansere en svært sikker Android-basert mobil senere i år.
Boeing planlegger å lansere en svært sikker Android-basert mobil senere i år. Bilde: digi.no
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
13. apr. 2012 - 11:09

Flyprodusenten Boeing er i ferd med å utvikle en Android-basert smartmobil som skal tilbys som et billigere og mer praktisk alternativ til dagens kommunikasjonsenheter med høy sikkerhet. Dette fortalte Roger Krone, president i Boeing Network and Space Systems, til National Defense Magazine denne uken.

Mobilen kalles foreløpig for «the Boeing phone», men det er ikke sikkert har den vil beholde Boeing-varemerket når den kommer på markedet, trolig i slutten av 2012. Selskapet skal snart være ferdige med utviklingsfasen.

Brian Palma, sjef for Boeings gruppe for sikkerhetsinfrastruktur, fortalte at tilsvarende sikre, krypterte enheter fra konkurrentene koster mellom 15 000 og 20 000 dollar. Disse er basert på proprietær programvare og maskinvare.

Palma lover å tilby mobilen til en lavere pris en dette, men stadig dyrere enn det toppmodellene i massemarkedet koster.

– Vi tror det er betydelige interesse for dette på forsvarssiden, på etterretningssiden, men også i den kommersielle verdenen, sa Palma. Boeing ser også mulighet for bruk av mobilen hos blålysetatene.

Bakgrunnen for produktet er at bedriftsansatte jevnt over ikke ønsker at utstyret de bruker på jobben skal ha svakere funksjonalitet enn det de benytter hjemme. Mobilen fra Boeing skal kunne bruke de samme applikasjonene som andre Android-mobiler, men samtidig sørge for at forretningskommuniksjonen er sikker. Det er ikke opplyst hvordan dette skal løses.

Hvem som skal produsere mobilen for Boeing, ble ikke oppgitt.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.