BEDRIFTSTEKNOLOGI

Boet etter Broadband Mobile er solgt

Både Orange og Bane Tele var interessert i konkursboet etter Broadband Mobile med blant annet én av de fire norske UMTS-lisensene. Boet er nå solgt til en foreløpig ukjent eier.

Frode Eriksen
17. aug. 2001 - 16:29

Ifølge dn.no har Bane Tele klaget overfor Samferdselsdepartementet på den måten bobestyrer håndterte salget på.

Etter sammen med Sonera å ha investert over 300 millioner kroner i Broadband Mobile inkludert 200 millioner kroner i konsesjonsavgift, klarte Enitel ikke å finne kjøpere til Broadband Mobile.

Sist tirsdag kom konkursbegjæringen.

Bobestyrer Kjell Dagestad solgte onsdag unna selskapets 20.000 mobilkunder til vel 540 kroner stykket til Sense. Dette har både NetCom og mobilselskapet You klaget på i ettertid, og spesielt You var interessert i å legge flere penger på bordet enn de 11 millionene Sense måtte ut med.

Dagestad bekrefter overfor dn.no at det var tre interesserte kjøpere av konkursboet som inkluderer mobil-lisensen. To av disse var Orange og Bane Tele. Orange skal også ha vært inne i bildet før konkursen ble et faktum, sammen med den svenske UMTS-operatøren Hi3G.

UMTS-lisensen og restene av Broadband Mobile ble solgt onsdag, og Samferdselsdepartementet skal nå vurdere om kjøperen er skikket til å inneha den.

Dagestad sier dn.no at salget skjedde fordi ingen andre la inn bud innen fristen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.