FORBRUKERTEKNOLOGI

Boken om Apple-gründeren endres

Skal likevel ikke hete "iSteve: The Book of Jobs".

6. juli 2011 - 10:32

Svært mange venter i spenning på den første autoriserte biografien om Steve Jobs.

Det er skrevet en rekke bøker om Jobs, men først nå har den sagnomsuste Apple-gründeren selv gått med på å bidra med historien sin i bokprosjekt.

Oppgaven har tilfalt forfatter Walter Isaacson, tidligere redaktør i Time, som skal ha fått et unikt innblikk gjennom intervjuer med Jobs selv, familiemedlemmer, kolleger og konkurrenter helt siden 2009.

Verket kommer ikke i salg før 6. mars neste år, men har allerede rukket å etablere seg høyt på listen over Amazons bestselgere.

Da forlaget kunngjorde prosjektet i april skulle biografien hete «iSteve: The Book of Jobs».

Den spesielle tittelen var en åpenbar referanse til en av læreskriftene i Det gamle testamente. Akkurat som den bibelske Job har også Steve Jobs vært rammet av alvorlige helseproblemer.

Ifølge CNN har forfatteren nå overtalt forlaget til å endre tittelen. Boka skal nå ganske enkelt hete «Steve Jobs av Walter Isaacson».

Flere har stilt spørsmål om hva bakgrunnen kan være for at hovedpersonen selv, ellers notorisk kjent som han er for å holde kortene tett til brystet, nå ønsker å fortelle sin historie.

Den sviktende helsen til Steve Jobs har i årevis vært gjenstand for både hemmelighold og spekulasjoner. For tiden er han ute i sin tredje sykepermisjon, siden han ble operert for kreft i 2004 og senere gjennomførte en levertransplantasjon i 2009.

Senest i juni trosset en avmagret Jobs sin selvpålagte sykepermisjon for å presentere iOS 5 og nyheten iCloud.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.