Bokklubben tilbyr avbestilling per SMS

Bokklubben vil gi medlemmene anledning til å avbestille bøker per SMS.

Bokklubben vil gi medlemmene anledning til å avbestille bøker per SMS.

Bokklubben hevder å være den største bokklubben i Norge med 13 nisjeklubber, blant dem Bokklubben Nye Bøker og Bokklubben Barn som de to største.

De fleste av oss har vel en eller annen gang vært medlemmer i en eller flere klubber, men gått lei av bøker som dumper ned i postkassen fordi vi har glemt å avbestille.

Men i kampen for å holde på kundene og å få nye, vil Bokklubben gjøre det enkelt for deg å avbestille. Selv om det skulle medføre større avbestillingsprosent.

Cirka ti dager før avbestillingsfrist får medlemmer som har takket ja til SMS-tjenesten, spørsmål om de vil bestille eller avbestille boken. Medlemmet behøver kun å skrive ja eller nei og returnere tekstmeldingen.

Tjenesten koster tre kroner.

PR-ansvarlig Marit Borkenhagen sier til digi.no at det nå er 4,5 prosent av medlemmene som avbestiller på SMS.

Bokklubben har dessuten de siste årene opplevd en kraftig vekst i medlemmenes webbruk. Mens andelen medlemmer som brukte nettsidene lå på beskjedne 14 prosent i 2001 har andelen ved utgangen av 2005 steget til hele 46 prosent av medlemmene.

Men fortsatt er det ordretelefonen som topper bruken med 47 prosent, selv om trenden er sterkt fallende.

Også handel over nett har hatt en sterk vekst. Fra 2004 til 2005 opplevde Bokklubben en økning i salg via bokklubben.no på 40 prosent.

Helt fram til 2005 var menn overrepresentert som webbrukere. Dette har endret seg over tid og ved utgangen av 2005 så Bokklubben for første gang at kvinnene gikk forbi, slik at de i dag er overrepresentert.

Borkenhagen forteller at undersøkelser viser at det er medlemmene som bruker bokklubben.no som er mest fornøyd med sitt medlemskap. Det er nemlig på bokklubben.no medlemmene lettest får tilgang til hele utvalget av bøker, lydbøker og DVD-er.

    Les også:

Til toppen