Bokradioen er kommet på DAB

I dag åpner den første riksdekkende og kommersielle DAB-kanelen med Bokradioen.

I dag åpner den første riksdekkende og kommersielle DAB-kanelen med Bokradioen.

Radio 2 Digital og Nordic Web Radio skrev radiohistorie i dag da Bokradioen ble lagt ut på DAB og Internett. Bokradioen er Norges eneste riksdekkende kommersielle DAB-kanal og verdens første bokradio, hevder Bokradioen i en pressemelding.

Det var Alf Prøysen som fikk æren av å åpne Bokradioens «barnetime» med fortellingen Den grønne votten. Deretter fulgte Ali Baba og de førti røverne og Alexandre Dumas' tidløse spenningsroman Greven av Monte Cristo.

– Det har vært en kraftig økning i salget av DAB-mottakere de siste månedene, og nå har alle landets elektrokjeder DAB-mottakere til en overkommelig pris, sier redaktør Knut Lindh i Bokradioen. – Det gjør det mulig å lansere en kommersiell DAB-kanal.

    Les også:

For dem som ikke har skaffet seg DAB-mottaker, er det mulig å høre Bokradioen på Internett, enten ved å gå direkte inn på Bokradioen.no, eller via radioguiden Minradio, som ligger ute på alle landets ledende internettportaler.

Bokradioens første sendedøgn var spekket med godbiter fra Roy Jacobsens roman Grenser, Den tredje tvilling av Ken Follett og Torbjørn Færøviks prisbelønte dokumentarbok India, stevnemøte med skjebnen.

Det er Hans Christian Andersen som er Bokradioens faste programleder.

– Dette er et meget spennende prosjekt. Å få være med å starte opp Norges første riksdekkende kommersielle DAB-kanal, og ikke minst verdens første bokradio, er noe helt spesielt for meg, sier han.

Til toppen