JUSS OG SAMFUNN

BOL.com skal legges ned eller selges

Bertelsmann legger ned BOL.com, verdens nest største nettbokhandel, og prøver å selge til Amazon.com.

2. sep. 2002 - 08:27
Bertelsmann AGBOL International

Les også

I sommer bestemte styret i Bertelsmann seg for å skjære gjennom. Toppsjef Thomas Middelhof som hadde utarbeidet konsernets internettorienterte strategi, måtte slutte og ble erstattet av Gunter Thielen som ifølge lekkasjer sitert av Financial Times og Wall Street Journal ønsker ikke bare å kutte ut hele BOL.com, men også å gjennomføre en generell tilbakegang til Bertelsmanns tidligere mer desentraliserte struktur. Sjefen for DirectGroup, Middelhofs nære medarbeider Klaus Eierhoff, måtte også gå, og avdelingen har fått beskjed om å tjene penger igjen.

BOL.com selger i dag vesentlig bøker, men også noe musikk, i Storbritannia, Tyskland, Nederland, Sveits, Italia, Sverige, Japan og Kina, og er større enn Amazon.com i både Sverige og Nederland.

Financial Times og Wall Street Journal skriver at Amazon.com er en naturlig oppkjøper av BOL.com, og at samtaler er på gang, uten at dette er bekreftet offisielt av Bertelsmann. Wall Street Journal legger til at Bertelsmann også ønsker å kvitte seg med sin 35,2 prosent andel i Barnesandnoble.com, men at dette betraktes som en separat handel i forhold til salget av BOL.com.

Det ser også tynt ut for filutvekslingstjenesten Napster, som Middelhof sørget for at Bertelsmann kjøpte, og som ikke passer inn i styrets nye strategi.

Les også

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.