Bolig-rush på Internett

Jakten på bolig via Internett har tatt av skikkelig i sommer. I løpet av én måned er antall oppslag på Eiendomsnetts web-sider økt fra 477.000 til 828.000, opplyser selskapet i en pressemelding.

Kapital Datas måling viser at Eiendomsnett nå er Norges største markedsplass for kjøp og salg på nettet.

- Veksten overstiger alle forventninger. Vi har nå til enhver tid 2.300 prospekter inne på våre sider, sier daglig leder Geir Normannseth i Eiendomsnett.

Ifølge pressemeldingen har fem nye eiendomsmeglere knyttet seg til selskapet bare iløpet av den siste uken. Totalt tilbyr nå over 160 meglere fra hele landet boliger til salgs på Eiendomsnetts sider. Dette utgjør drøyt halvparten av alle landets meglere.

Likevel mener Normannseth at de ikke er en konkurrent, men et supplement til avisannonser

- Ved å annonsere boligen begge steder når du et større marked. På nettet får boligsøkerne mer omfattende opplysninger. Her finnes det komplette prospekter med bilder og annen informasjon, noe en avisannonse aldri kan inneholde. Dermed er det enklere for kjøperen å finne ut om eiendommen er drømmeboligen. Informasjonen ligger dessuten ute helt til eiendommen er solgt, slik du ikke risikerer å gå glipp av annonsen dersom du ikke daglig følger med i avisene, sier han.

I juli har han flere eksempler på eiendomsmeglere som solgte boliger som kun ble annonsert på nettet.

- I den roligste sommermåneden anbefalte flere meglere sine kunder å vente med avisannonser til høsten, og bare ha prospektene liggende ute på våre sider. Da de likevel fikk gode tilbud, ble flere av boligene solgt, sier Normannseth.

Til toppen