Boligguiden sto ikke til å redde

Nettportalen Boligguiden.no, som i mai kjøpte HjemmeNett-restene, har selv funnet veien til skifteretten.

Boligguiden er nok et nettselskap som er rammet av kollapsen i annonsemarkedet det siste halve året.

Administrerende direktør Tom A. Nyborg leverte selv inn en konkursbegjæring til skifteretten, fortalte Kampanje i går.

- Vi har hatt altfor høye kostnader i forhold til inntekter, og vi har også hatt større forhåpninger til inntektene enn det som har blitt innfridd. Spesielt dårlig har det gått i høst, etter at hele annonsemarkedet på nett kollapset, sier Nyborg til digi.no.

Det er fem ansatte som er rammet av konkursen, og Nyborg sier de har hatt en åpen dialog med de ansatte omkring situasjonen.

Selskapet prøvde også å gjennomføre en emisjon, uten å lykkes. Nyborg forteller at Nethouse-konkursen tidligere i år også har rammet Boligguiden hardt.

- Det var Nethouse som skulle garantere oss kapital ved akutte behov, ifølge Nyborg og legger til at oppkjøpet av HjemmeNett ikke var noe de tapte penger på. Oppgjøret skjedde kun i aksjer.

Hva som nå skjer med HjemmeNett og Boligguiden er uvisst.

- Det gjenstår å se. Hvis ingen vil overta nettstedene forsvinner de vel bare, sier Nyborg. Han legger til at HjemmeNett ikke er konkurs, men ligger på hold.


- HjemmeNett eies av vårt datterselskap, Boligguiden Media, som ikke er konkurs. Men det er heller ingen ansatte i dette selskapet, forteller Nyborg.

Han er selv styreformann.

- Har det vært aktuelt å se på ulike betalingsløsninger for innholdet på nettstedene?

- Det er kun pornoindustrien som har klart dette. Vi burde lagt inn en betaltjeneste mye tidligere, men vi har vært i en akutt situasjon og i stedet for å tenke langsiktig strategi, har vi måttet dekke et akutt kapitalbehov. Nå gikk ikke det lenger, forteller han til digi.no.

Boligguiden hadde behov for halvannen million for å komme over denne kneika, og det var ikke mulig å få inn disse pengene.

Til toppen