BEDRIFTSTEKNOLOGI

Bolighandel på Internett delt i to,

Skal du selge bolig på Internett, er valgene blitt færre. Schibsted-dominerte Finn strammer nå grepet om boligannonser på Internett.

13. juni 2000 - 09:11

Boligannonse-tjenesten Finn blir gjennom en serie nye avtaler et dominerende nettsted for boligannonser på Internett. Et tidligere rotete marked med mange aktører ser ut til å ha delt seg mellom to aktører, - Finn og Eiendomsnett.

Finn.no har som ryktene i forrige uke fortalte inngått avtaler med eiendomsmeglerne Krogsveen, DnB Eiendom, Eiendomsmegler 1, NOR Eiendom, OBOS/Exact og Nylander for å legge ut meglernes boligannonser på Internett.

Dessuten har Finn også kjøpt konkurrentene Meglernett fra Norges Eiendomsmeglerforbund. Meglernett skal legges ned og alle kundene får tilbud om å bruke Finn. Hva slags markedsandeler dette totalt vil gi Finn er ikke kjent. Ingen i selskapets ledelse var tilgjengelig for kommentar.

Finn er eid av Schibsted og de store regionale avisene Bergens Tidende, Adresseavisa og Schibsteds egen Aftenposten. Nå får de nye meglerpartnerne en 15 prosent eierandel i selskapet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.