Boligportal avslører meglertriks

Nytt nettsted viser hvor lenge boligen har vært til salgs, og prisfall eller oppgang over tid.

Boligportal avslører meglertriks

Nytt nettsted viser hvor lenge boligen har vært til salgs, og prisfall eller oppgang over tid.

Den ferske nettjenesten boliga.no hevder de vil gjøre det enklere for boligkjøpere og -selgere å finne ut hvordan markedet faktisk er.

Boligportalen skiller seg fra andre boligsøk, først og fremst ved å tilby informasjon om hvor lenge boligene har vært til salgs. I tillegg opplyses det om salgsobjektene er satt opp eller ned i pris over tid.

Tjenesten har også et interessant kartsøk der salgsoppføringer remikses med karttjenesten fra Google Maps, i en såkalt «mashup».

Det er på nettstedet mulig å søke opp spesifikke adresser, eller å få avdekket hvordan prisene utvikler seg i et geografisk område.

Dette er informasjon som har vært vanskelig å oppdrive tidligere. Norske forbrukermyndigheter hyller tjenesten.

- Vi er glade for alle tiltak som gir forbrukerne bedre informasjon i boligmarkedet, sier Forbrukerrådets Cecilie Asak til Aftenposten.

Asak opplyser at de hittil har måttet vente på eiendomsmeglernes månedlige statistikk, men denne omfatter kun faktisk solgte boliger. Hvordan prisene på de usolgte boligene er endret, det vet kun meglerne selv.

Ved boligportaler som finn.no, tinde.no og på meglernes egne hjemmesider får man kun vite prisantydning i øyeblikket.

- Hvor mange ganger boligen har vært annonsert, eller om prisforlangende er endret, får vi ikke vite, opplyser rådet på sine nettsider.

Leder i Norges Eiendomsmeglerforbund Christian Dreyer er spent på det nye påfunnet, skriver Aftenposten.

Du kan prøve den nye nettportalen selv her: boliga.no

Til toppen