Bomber "hjalp" ikke

Bombingen av Saddam Hussein "hjalp" ikke nevneverdig for den norske oljeprisen eller økonomien som sådan; total- og IT-indeksen løftet seg minimalt på Oslo Børs torsdag.

De to store IT-aksjene, Merkantildata og NetCom steg bare svakt med henholdsvis 0,6 og 1,1 prosent. Norman Data Defense fortsetter å falle hardt etter gårsdagens nyheter om svakere fjerdekvartals-resultater. Selskapet falt fra 12,50 kroner til 8,50 kroner i går og falt videre til 7 kroner i dag - en utslag på 17,6 prosent. Dette er trolig etternølere som først fikk de dårlige nyhetene i dag morges eller eiere som har brukt kvelden til å regne. Bortsett fra en positiv melding om at Høyesterett har frifunnet Norman for det påståtte datainnbruddet på Universitetet i Oslo i 1997, dukket det ikke opp flere nyheter om selskapet i dag.

Torsdagens vinner er Computer Advances Group som steg 14,3 prosent til 24 kroner, uten at det er kjent noen nyheter rundt selskapet.

Markedet er åpenbart nervøse for nye overraskelser fra banksystem-leverandøren Provida. I påvente av gode eller dårlige nyheter svinger stemningen og kursen raskt opp og ned - i dag var den opp med 12,5 prosent til 36 kroner. Sent i dag brakte DN Ajour en sak om Provida der Kreditkassen ikke uventet peker på at de ikke er interessert i nye systemer fra selskapet, men vil jobbe for å rydde opp i den pågående tvisten.

Agresso stod på stedet hvil i dag, men selskapet har vært en meget hyggelig investering siden IT-aksjene slo i bunnen tidlig i oktober. Der IT-indeksen har svingt seg gjennom en berg og dalbane-kurve siden, har Agresso løftet seg jevnt og trutt. Fra en bunnotering på 17,50 kroner 9. oktober, er aksjen nå oppe i 31,50 kroner, en vekst på 80 prosent. Ingen andre IT-selskaper kan vise til en liknende utvikling. I samme periode steg IT-indeksen med 20 prosent.

Den hyggelige utvikling skyldes blant annet oppkjøpet av Datorisering i Sverige og fraværet av overraskelser slik vi har sett i Provida og Norman. I motsetning til mange andre IT-selskaper arbeider administrerende direktør Thorolf Kildal jevnt og trutt videre sin internasjonalisering.

Til toppen