KORTNYTT

Bomber i India kan skremme bort IT-selskaper

To bombeangrep i Indias IT-by Hyderabad kan gjøre IT-utsettingen mindre attraktivt til landet.

30. aug. 2007 - 09:13

To bombeangrep på bare tre måneder i Indias prominente IT-by Hyderabad, bekymrer nå utenlandske investorer som i utgangspunktet har vurdert å sette ut IT-oppdrag.

I forrige uke ble to bomber utløst i en fornøyelsespark og i en restaurant som i alt drepte 40 mennesker. Politiet mistenker islamske soldater, som også stod bak bombeangrepet i en moske i byen i mai.

Selv om IT-bedriftene i Hyderabad mener å ha et godt grep om sine utenlandske kunder, begynner bekymringen nå å vokse. Hyderabad har gjennom årene vært preget av stridigheter mellom muslimer og hinduer, som gjør byen til et militært mål mot sivile mennesker, skriver Cnet.news.

Hyderabad er et av de største sentre for outsourcing med over 150 selskaper, inkludert blant annet Oracle og Google. Microsoft har satt opp sitt første utviklingsselskap rett utenfor byen.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.