Bønder forlenger med Telenor

Storavtale med 100 bedrifter blir videreført.

Bønder forlenger med Telenor
Telenors leder bedriftsmarked Marina Lønning og Agrikjøp-direktør Gunnar Vandvik. Bilde: Telenor/Creative Commons

Om lag 100 norske landbruksselskaper skal fortsatt få mobile bedriftsløsninger levert fra sin mangeårige samarbeidspartner Telenor.

Rammeavtalen med den felles innkjøpsorganisasjonen Agrikjøp hadde en anslått verdi på 180 millioner kroner over tre år, da den ble tegnet i januar i fjor.

Mandag melder partene at kontrakten er reforhandlet. Avtalen skal nå gi medlemsbedriftene mer funksjonalitet, samt et mer tilpasset og forenklet tilbud, heter det.

Leveransen omfatter taletjenester, mobilt bedriftsnett, enhetlig kommunikasjon (Microsoft Lync med tale), maskin-til-maskin-kommunikasjon og mobilt bredbånd. Det fremgår ikke hva den reforhandlede avtalens verdi er nå, men rammeavtalen får en varighet på ytteligere 18 måneder med opsjon på to år etter det.

En interessant observasjon er at landbrukssamvirkets avtale med Telenor tidligere hadde en langt høyere prislapp – godt over 100 millioner kroner årlig.

Direktør i Agrikjøp Gunnar Vandvik fremhever i en pressemelding at avtalen skal gi bedriftene mindre administrasjon og reduserte kostnader. Han sier også at den nye avtalen er mer tilpasset nye bruksmønstre og gir bedre fleksibilitet.

– Vi er i et marked som blir mer og mer krevende og sammensatt. Dette gjør at vi stadig må utvikle våre tjenester og samhandling med kunder og oppdragsgivere. Alle våre IT-systemer kommuniserer ved hjelp av Telenors teknologi, som gir oss trygghet for at systemene alltid er tilgjengelige. Den nye avtalen gjør det mulig å forenkle og utvikle den interne samhandlingen i virksomheten, fremholder Vandvik i meldingen.

    Les også: