KARRIERE

Bondevik den første som går på en miljøsak

Statsminister Kjell Magne Bondevik stilte kabinettspørsmål på gasskraftsaken. Arbeiderpartiet og Høyre sørger for å kaste regjeringen på saken. Bondevik blir dermed den første statsministeren som går av etter å ha stilt kabinettspørsmål på en miljøsak.

Øystein Kvistad
9. mars 2000 - 18:27

Statsminister Kjell Magne Bondevik nektet å bøye seg for stortingsflertallets syn på gasskraftsaken. Dermed måtte KrF, V og Sp. kaste kortene etter to og et halvt år i regjeringskontorene.

Bondevik fant ingen smutthull til å redde regjeringen, tross hektisk møtevirksomhet fra klokka 15 til 18 i dag. Klokken 18:20 stilte han det historiske kabinettspørsmålet - det første som noen sinne er stilt på en miljøsak.

Bondevik ba om garantier for at opposisjonen ikke vil røre forurensningsloven i gasskraftsaken. Det fikk sentrumsregjeringen ikke.

Høyre fikk ros av Bondevik for å ha holdt en klar kurs i gasskraftsaken, mens Arbeiderpartiet fikk knallhard kritikk for å ha endret kurs fullstendig:

- Dette kan ikke oppfattes som noe annet enn mistillit, sa Bondevik, som lot det skinne igjennom at han mener Ap kun har vært på regjeringsjakt og ikke ført noen kamp for miljøet.

Det er 14 år siden forrige gang en regjering gikk på et kabinettspørsmål i Norge. Da gikk Willoch-regjeringen av.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.