JUSS OG SAMFUNN

Bondevik og Sponheim på eldretreff

Klokken 15 i ettermiddag er det premiere for Per Øyvind Heradstveits elektroniske nettknutepunkt Treffpunkt. Bak Heradstveit og hans eldrenett står tidligere Global Money Games-involverte som Simon Yuen, Pål Atle Skjervengen, Helge Gallefoss og Nicolai Prydz.

Hilde Nyman
27. jan. 1999 - 12:11
Per Øyvind Heradstveit.
Per Øyvind Heradstveit.

I dag klokken 15:00 går startskuddet for nettstedet som retter seg mot nordmenn over 50 år. NRK-kjendisen Per Øyvind Heradstveit er den som har vært initiativtaker for prosjektet som har fått én million kroner i statsstøtte.

Både statsminister Kjell Magne Bondevik og næringsminister Lars Sponheim skal være tilstede på lanseringen av nettstedet.

I styret/daglig ledelse for nettstedet sitter kjente navn fra Global Money Games som Pål Atle Skjervengen og Helge Gallefoss. Styreformann er Lars Monrad-Krohn, og øvrige styremedlemmer er Jo Benkow, (som erstatter avdøde Erling Nordvik) i tillegg til Heradstveit.

Den største eieren i selskapet er per i dag Simon Yuens Network Computing med 72 prosent. Network Computing var en gang i tiden assosiert med IT-selskapet Media Lab som i fjor ble kjøpt opp av svenske Infinicom. Helge Gallefoss var egentlig gründer i Media Lab og har drevet selskapet Network Computing. Gallefoss har også egne aksjer i Treffpunkt og er foreslått som ny daglig leder i Eldreselskapet Treffpunkt, ifølge Dagens Næringsliv.

Per Øyvind Heradstveit eier 20 prosent mens de resterende aksjene sitter Gallefoss, Skjervengen og Nicolai Prydz på - sistnevnte også med bakgrunn fra Global Money Games som informasjonssjef.

Styreformann Monrad-Krohn uttaler til Dagens Næringsliv at alle disse eierne har planer om å selge seg ned for å slippe til for eksempel interesseorganisasjoner for eldre på eiersiden.

Nettstedet vil bli benyttet i opplæring av data av eldre over hele landet og vil fungere som en elektronisk nyhets- og informasjonstjeneste på Internett.

Den norsk Bank ASA (DnB) er valgt som eksklusiv samarbeidspartner på bank- og finansnæringen. Ifølge en pressemelding fra DnB vil samarbeidet innebære en rekke markedsaktiviteter, uten at disse er spesifisert nærmere.

Tjenesten lanseres klokka 15.00 i dag, en begivenhet digi.no dekker.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.