BEDRIFTSTEKNOLOGI

Bondevik vil svare Rosengren

Den svenske næringsministeren Björn Rosengren får svar fra Norge før klokken 14:00 i dag om regjeringen aksepterer det svenske kravet som ble framsatt onsdag. Det går ut på at ledelsen og styret i Telenor/Telia må byttes ut og at vedtaket om at mobilvirksomheten skal styres fra Stockholm blir stående.

Frode Eriksen
16. des. 1999 - 11:04

Statsminister Kjell Magne Bondevik sier til svensk radio at Rosengren får svar før klokken 14:00, ifølge NTB.

Løsningen fra Rosengren som ble lagt fram på møtet med samferdselsminister Dag Jostein Fjærvoll onsdag innebærer at store deler av toppledelsen i Telenor/Telia inkludert styret må trekke seg, inkludert konsernsjef Tormod Hermansen.

Et annet krav skal være at vedtaket fra styret i Telenor/Telia den 8. desember om at mobilvirksomheten skal ligge i Stockholm må bli stående.

Det som er klart er at det neppe blir møter mellom Rosengren og Fjærvoll i dag, siden begge er oppatt på hver sin kant med andre gjøremål. Rosengren skal blant annet redegjøre for Riksdagen fra onsdagens møte, der han blant annet satte fram et forslag på hvordan striden kan løses. Han har satt klokken 14:00 i dag som frist for forslaget.

- Får jeg ikke dette svaret regner jeg med at fusjonen er avlyst, sa den svenske næringsministeren i går kveld.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra