Bønnfaler leserne om redde nettmagasinet fra økonomisk ruin

På kanten av stupet trygler redaktøren av det amerikanske nettmagasinet Salon sine abonnenter om å spørre venner om de ikke vil bli abonnenter.

I en uvanlig leder i e-zinet Salon denne uken, ber redaktør David Talbot leserne om hjelp. Salons økonomiske problemer har gått så langt at magasinet blant annet skal ha en gjeld på over én million kroner på husleien. De fleste regninger skal ikke være betalt siden i fjor.

Pressetalsmann Patrick Hurley i Salon opplyser imidlertid overfor britiske dotJournalism at selskapet bak Salon.com, som også styrer ni andre webtjenester, nesten ikke har gjeld.

Det skal ha vært store avskrivinger i regnskapet i fjor etter syv års drift og i fjor kom Adobe-grunnlegger John Warnock inn for å redde selskapet økonomisk, skriver Digital Bulletin. Det scenariet skal ikke være aktuelt å gjenta.

Sist lørdag gikk redaktør Talbot til harde angrep på de mediene som hadde harsellert over at Salon "endelig" var i ferd med å gå under. I sarkastiske ordelag, ikke minst rettet mot det de kaller "the ministers of information at the Wall Street Journal", hevder magasinet at Salon er et nødvendig alternativ til bølgen av konservativ og høyrevridd journalistikk som i dag rir USA som en mare.

Wall Street Journal er en av de få avisene i hele verden som har greid å få bygd opp en lønnsom abonnementsbase på Internett gjennom WSJ.com.

Politiske Salon har holdt på mye kortere enn WSJ.com og har per i dag 53.000 abonnenter på sine premium-tjenester (WSJ.com nærmer seg 700.000). Klarer magasinet å doble dette antallet i løpet av kort tid, vil de greie å gå i balanse allerede i år.

Det hevder i hvert fall redaktøren:

"If every one of our 53,000 subscribers brings in just ONE additional subscription, Salon will finally break even this year. In the current economic climate, advertising cannot be counted on to secure Salon's future. But YOU can help do that by buying at least one gift subscription."

Les hele lederen her

Til toppen