JUSS OG SAMFUNN

Bonnier Interaktiv satser på selskapsmodell

Bonnier beholder to av 12 internettprosjekter og oppretter til sammen seks selskap under paraplyen Bonnier Interaktiv.

Herman Berg
19. feb. 1998 - 13:49

Tidligere i uken kom meldingen om at svenske Bonnier Interaktiv, som eies det store svenske mediehuset Bonnierföretagen, skifter fokus fra Internett-relaterte prosjekter til selskap som innen få år skal gi avkastning (se peker til egen sak i margen til høyre).

Det innebærer blant annet et kutt i staben i multimediestaben til Bonnier. For en tid tilbake gikk nærmere 30 ansatte i Bonnier Multimedia over til en annen del av Bonnier-konsernet. I restrukturerte Bonnier Interaktiv vil det være om lag 65 igjen.

To av de 12 prosjektene beholdes innenfor Interaktiv, ett overføres til en annen del av Bonnier-konsernet (bokhandeln.com), to fortsetter med egne eiere (Funplanet og Föräldranätet), ett blir muligens solgt etter at det først ble lagt ned (Macpower), mens de resterende seks etter all sannsynlighet forsvinner.

De to selskapene som beholdes er webtjenesten Jobsplace, som ifølge adm. dir. Jesper Kärrbrink, allerede går i balanse.I tillegg overføres 14-15 personer i web-TV-selskapet ONTV til det nye webbyrået Hothouse, ifølge Dagens IT.

Kärrbrink opplyser til digi.no at de planlegger en byguide med en ekstern samarbeidspartner. Dette skjer etter at Schibsted og SOL kom inn på det svenske markedet og kapret Telia som samarbeidspartner fra Marieberg og Bonnier på cityguiden tidligere i år.

Ifølge Kärrbrink har ikke Bonnier, som eier 70 prosent av Marieberg, etablert noen felles organisering eller annet formalisert samarbeid mellom de interaktive selskapene, Marieberg Interaktiv og Bonnier Interaktiv.

- Vi samarbeider kun i forbindelse med ulike prosjekter slik andre samarbeidpartnere gjør, sier han.

Slik ser den nye selskapsstrukturen ut:

Bonnier Interaktiv

* Ahead - multimedieproduksjon

* Hothouse - webproduksjon

* Jobsplace - rekruttering på web

* Bonnier Kunskap - interaktiv kunnskap (start sept. 1998)

* (Cityguide) - byguide på web (start vår 1998)

* Digital Illusions (dataspill)

(Kilde: Dagens IT)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.