Boo.com skyldte 2,4 milliarder kroner

Da boo.com gikk konkurs tidligere i år visste alle at det kom til å bli dyrt. Men at sluttregningen skulle komme opp i svimlende 2,4 milliarder kroner hadde de færreste trodd.

boo.com har siden konkursen i mai blitt synonymt med fiaskoprosjekt på nettet- med særlig mye penger innblandet.

Folk satt med fryktens krampelatter i halsen når boo.com ble diskutert i sene nattetimer. Alle trodde da at boo.com "bare" hadde en gjeld på en halv milliard norske kroner.

Les om den førtse dotcom-konkursen:
Totalkollaps for Boo.com
Kø for å kjøpe nettfiasko
Men realiteten er en helt annen. Da revisor- og konsulentselskapet KPMG gikk gjennom hver krinkelkrok i selskapet, og restene etter konkursen skulle selges, var det mange skjelleter i skapet. Den totale gjelden var egentlig på svimlende 2,4 milliarder kroner. Det melder DagensIT.


Grunnen til at Boo.com gikk overende i mai i år, var at eierne ikke var villig til å spytte inn mer penger. Dermed fikk Boo.com, med de svenske gründerne Ernst Malmsten og Kajsa Leander i spissen, problemer med å betale regningene.

Dermed røk hele selskapet overende, og enden på visa var at amerikanske Fashionmall.com kjøpte opp restene av selskapet.

Les mer om opppkjøpet:
Boo.com våkner opp
Fashionmall kjøper Boo.com-domene
Det er først og fremst leverandørene som må svi for boo.coms konkurs. Boo.com har nemlig leverandørgjeld på hele 675 millioner kroner. Men brorparten av pengene er det større låne- og leasingselskaper som eier.
Til toppen