Borglund til Schibsteds gratisavis

Per Borglund slutter i sin stilling som redaktør i Scandinavia Online (SOL) og går over til Schibsteds satsing på gratisavis.

- Det er liten tvil om at de redaksjonelle utfordringene har blitt svekket i SOL det siste året, sier tidligere redaktør for portaltjenesten, Per Borglund. Nå sier han opp i SOL for å begynne i Schibsteds kommende gratisavis, der han tiltrer som redaktør i januar. Borglund regner med å få en stab på rundt 20 personer under seg.

- Grunnen til at jeg slutter i SOL er primært at jeg fikk et tilbud jeg ikke kunne si nei til, sier Borglund, og bekrefter dermed dagens oppslag i Computerworlds nettavis om at han skal skifte beite.

- Slutter du i frustrasjon over SOLs manglende satsing på innholdstjenester?

- Dette handler verken om frustrasjoner eller noe annet fra min side. Men det er liten tvil om at de redaksjonelle utfordringene har blitt svekket i SOL det siste året, det er helt sikkert, understreker han.

I forrige uke skrev digi.no om Schibsteds gratisavis-prosjekt, og kunne melde at Sverre Amundsen skal bekle stillingen som ansvarlig redaktør. Amundsen kommer fra en stilling som redaktør i Aftenutgaven av Aftenposten.

- Jeg har fått mange gratulasjoner, men heldigvis er det også noen som synes det er leit at jeg slutter i SOL, sier Borglund til digi.no. Han er snar med å understreke at det ikke er noen kvalitetsmessig forskjell på gratisaviser og andre aviser.

- Jeg ser ikke den store forskjellen på gratisaviser og andre aviser. En avis må være så god at folk leser den, og mange nok må lese den til at annonsører vil annonsere der. Jeg tar avstand fra gnålet om at gratisaviser er dårligere enn andre aviser. Jeg kjenner folk som jobber i TV2, og det er jo helt gratis, sier Borglund.

Borglund har fra før av 15 års fartstid fra Verdens Gang (VG), og har også jobbet både i ukebladet Hjemmet og Osloavisen.

Til toppen