Borland lanserer nye «Turbo»-verktøy

Noen av Borlands nye «Turbo»-produkter for utviklere vil kunne lastes ned gratis.

For to tiår siden, da PC-er var frie for Windows og grafikk, skapte Borland sensasjon med sitt integrerte utviklingsmiljø Turbo Pascal, et verktøy som gjorde det regningssvarende for svært mange å løse daglige IT-utfordringer ved å programmere egne løsninger.

I dag melder Borland at de skal levere énspråkversjoner av utviklingsmiljøet Developer Studio for Windows og .Net. Disse utgavene vil lanseres under det klassiske navnet «Turbo». Målgruppen er «studenter, hobbyutviklere og profesjonelle utviklere som trenger et utviklingsmiljø med kun ett språk og avansert RAD-funksjonalitet [rapid application development]».

Det kommer til sammen fire Turbo-produkter:

  • Turbo Delphi for Win32
  • Turbo Delphi for .NET
  • Turbo C++
  • Turbo C#

Alle versjoner vil finnes i to varianter: Turbo Explorer som kan lastes ned gratis, og Turbo Professional som vil koste under 500 euro – under 100 euro for studenter – og være utvidbar med et stort antall tredjepartsprodukter, komponenter og plug-ins.

Gratisversjonene Turbo Explorer vil være tilgjengelige fra dette nettstedet, i skrivende stund om 24 dager: TurboExplorer.com.

Alle Turbo-produktene leveres med Borlands database Interbase og med Microsoft SQL Server Desktop Engine (MSDE), og gir tilgang til data i formater som InterBase, SQL Server, MySQL, Paradox, dBase og Access. De støtter også utvikling av applikasjoner beregnet på web og Internett.

    Les også:

Til toppen