Borland overtar Visigenic

Borland International, leverandør av applikasjonsutviklingsverktøy, har sagt de vil ta over Visigenic, leverandør av teknologi for objektformidling, gjennom en aksjeavtale verdt 140 millioner dollar.

Borland International, leverandør av applikasjonsutviklingsverktøy, har sagt de vil ta over Visigenic, leverandør av teknologi for objektformidling, gjennom en aksjeavtale verdt 140 millioner dollar.

Borland startet som selskap for utviklingsverktøy for PC (Turbo Pascal) men har gradvis utviklet seg til verktøy for større systemer. Spesialiteten til Visigenic er objektformidling (ORB-teknologi, for object request broker), med ulike produkter under varemerket VisiBroker. VisiBroker for Java (lansert under navnet Black Widow) og VisiBroker for C++ (tidligere kjent som ORBeline) er CORBA 2.0-kompatible (Common ORB Architecture) objektformidlere. Objektformidlere brukes i heterogene miljøer for å besørge samband mellom applikasjoner skrevet i ulike språk, etter den anerkjente standarden CORBA (Microsofts konkurrerende standard heter DCOM).

En viktig anvendelse for VisiBroker er å utnytte IIOP (Internet Inter-ORB Protocol) for å lage samarbeidende applikasjoner tvers gjennom Internett-brannmurer.

Selskaper som Netscape, Informix, Oracle, Novell og Sybase har alle valgt å satse på ORB-teknologi fra Visigenic. Borland har selv lenge samarbeidet med Visigenic.

Borlands toppsjef Del Yocam sa på pressekonferansen der avtalen ble kunngjort, at Visigenics teknologi for distribuerte objekter vil gjøre det mulig for kunder å blande applikasjoner fra stormaskiner, klient/tjener og Internett med moderne objekt-baserte applikasjoner og gjøre dem til enhetlige distribuerte nettverksapplikasjoner. Blant plattformene som kan blandes, er Windows, Unix, AS/400 og MVS.

Etter flere år med økonomiske problemer, har Yocam prestert to positive kvartalsresultater. Han sa han forventet en effektiv integrering mellom Borland og Visigenic, og at neste års resultatmål skulle nåes.

Visigenics daglig leder og gründer Roger Sippl - også kjent som gründer av Informix - overtar stillingen som teknologidirektør i Borland.

Aksjekursen til Visigenic spratt 47 prosent opp da nyheten ble kjent, mens Borland-aksjen falt 13 prosent. Sammenslåingen skal gjennomføres i løpet av første kvartal 1998. Borland vil opprettholde et utviklingssenter i Visigenics nåværende hovedkvarter i San Mateo i California.

Til toppen