Borland skal legge om totalt

Novell har gjort det og nå skal også Borland kaste ut sine gamle produkter for starte med helt nye ting.

Novell har gjort det og nå skal også Borland kaste ut sine gamle produkter for starte med helt nye ting.

Flere av som tapte mot Microsoft på 90-tallet har rullet videre i mange år, men etterhvert har de sett at deres gamle produkter med røtter fra 80-tallet ikke vil vare evig.

Novell er det beste eksempelet. Selskapet hadde totalgrep på markedet for operativsystem for Intel-servere med Netware. Selskapet selger også epost-programmet Groupwise og flere andre teknologier, men å gi seg selv et nytt ben å stå på kjøpe Novell opp Suse og nestleder i Linux-bransjen, bak Red Hat.

Nå gjør Borland det samme. Selskapet har primært drevet med utviklingsverktøy, men solgte også en Office-konkurrent i flere år før de gav opp mot Microsoft.

Borland skriver i en pressemelding at selskapet har inngått avtale om å kjøpe Segue Software som lager verktøy for forvaltning av programmeringskode og kvalitetssikring. Borland har selv endel verktøy for dette markedet fra før av.

Dette skal bli Borlands virksomhet fremover, for selskapet er på utkikk etter noen som vil kjøpe deres gamle virksomhet - utviklingsmiljøet Delphi.

Her kan du lese hele pressemeldingen om Borlands planer.

Til toppen